Jestli jsem něco neměla ráda, tak balené mražené filé. Vždycky se strašně vysušilo a bylo takové bez chuti. Potom jsme si pořídili parní troubu a příprava všech ryb, včetně filé, začala být úplně úžasná - bez tuku a za pár minut. Filé většinou nemá výraznou chuť jako třeba losos apod., tudíž se musí připravit nějak speciálně. Já jsem vyzkoušela naložit ho na chvíli do limetkové zálivky a musím říct, že bylo perfektní. K rybě se mi navíc parádně hodí kopr, takže dresing byl taky jasný. Šťouchané brambory jsem podávala pomocí formiček, které jsem dostala k Vánocům:)).
Ingredience:
- balení rybího filé dle chute (podle počtu osob)
- 2 limetky a 1 citron
- chilli
- sůl
- brambory
- trocha mléka
- zakysaná smetana
- kopr - mražený či sterilizovaný nebo jaký máte po ruce
- stroužek česneku
- Jako první jsem si vyrobila zálivku/ marinádu - smíchala jsem šťávu z limetek a citronu, přidala sůl, rozmačkaný česnek a chilli. Do marinády jsem dala filé asi na 20 minut.
- Máte-li parní troubu, stačí dát plátky filé do nádoby, lehce osolit, přidat chilli a případně ještě polít zálivkou a péct cca 20 minut. Jestli parní troubu nemáte, potom doporučuji buď filé péct v troubě na nižší teplotě, aby se nevysušilo nebo na minimu oleje na pánvi.
- Mezitím si uvaříme brambory, které jakmile budou měkké rozšťoucháme s malým množstvím mléka, aby z nich nebyla kaše, ale ani v nich nebyly velké kusy brambor.
- Smícháním smetany, kopru a špetky soli vznikne lahodný dresing k rybě:).
Bon appetit!
Žádné komentáře:
Okomentovat