Dýňové polévky miluju, jsou lehké, zdravé a strašně dobré. Taky mám ráda výrazné chutě a asijskou kuchyni. A tak mě napadlo udělat dýňový krém s mrkví na takový lehce asijský způsob. Budete potřebovat pouze máslovou dýni, mrkev, cibuli, mléko, sůl, kari, česnek a bobkový list (ten nevím, zda je asijský, ale dává polévka výjimečnou chuť a vůni).
Ingredience na 3-4 porce:
- 1 máslová dýně
- 1 mrkev
- 1 cibule
- čajová lžička soli
- čajový lžička kari
- půl lžičky chilli
- čajová lžička drceného česneku
- 2 bobkové listy
- cca půl hrníčku mléka
Postup:
- Očistíme dýni, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kousky. To stejné uděláme s mrkví.
- V hrnci osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přídáme dýni i mrkev a zalijeme vodou tak, aby přesahovala asi 1 cm nad zeleninu, přidáme bobkový list a dáme vařit.
- Jakmile bude zelenina měkká, odstavíme z plotny, promixujeme, přidáme sůl, kari, chilli, česnek. Vše promícháme, zjemníme mlékem a podáváme.
Bon appetit!
Žádné komentáře:
Okomentovat