Jelikož je tu období grilovaček, mám pro vás ten nejjednodušší a zároveň nejlahodnější recept, který na našich grilovačkách nikdy nesmí chybět - grilované/ pečené batáty ve slanině. Batáty jsou doporučované jak při cukrovce, tak i při redukčních dietách a proto nijak neohrozí vaše zdraví a postavu = ideální na léto. Se slaninou je to trochu horší, ale i když jí použijete jen málo, jako já, dodá to skvělou chuť. Budete potřebovat pouze: batáty, slaninu (já použila Schwarzwaldskou šunku), olivový olej a sůl, případně pepř.
Postup:
- Batáty oloupeme (jde to těžko, ale jde!) a nakrájíme na tenší pláty - zhruba 2-3 cm velké.
- Následně je obalíme ve směsi olivového oleje a soli, omotáme slaninou dle libosti a dáme do předehřáté trouby nebo na gril.
- Můžeme dochutit jakýmkoliv kořením, já je mám ráda jen tak, se solí.
- Jakmile budou zlatavé, vyndáme a podáváme třeba s jogurtovým dipem.
Bon appetit!
Žádné komentáře:
Okomentovat