Bramboráky jsou rychlé dobré jídlo, o tom není pochyb. Problém však je, že jsou smažené, tudíž nasáklé olejem a tučné a brambory obsahují spoustu škrobu, tudíž se s nimi není dobré ládovat od rána do večera. Přidáte- li navíc bílou mouku, několik vajíček a spoustu soli, neprospěje to ani vašemu zdraví, ani vaší postavě. Proto jsem vymyselal tuhle zdravou náhradu bramboráků- jsou rychlé, výživné a tááák dobré:).
Ingredience na cca 8 menších placiček:
- 1 větší brambora
- půlka cukety
- půlka celeru
- 1 vajíčko
- 2 lžíce pohankové mouky
- špetka soli, majoránka, chilli, 2 stroužky česneku
Postup:
- Bramboru, cuketu i celer omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
- Přidáme vejce a pohankovou mouku, česnek a bylinky se špetkou soli.
- Vše pořádně smícháme (musí se trochu uvolnit voda ze zeleniny, díky které bude směs více "těstová")
- Nepřilnavou pánev potřeme olejem, jen aby se leskla, a rozehřejeme. Poté smažíme (nebo spíše opékáme) malé placičky do zlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat