pondělí 27. června 2016

Citronový cheesecake

Dlouho jsem hledala nějaký dezert, který bude lehký, letní a bude se hodit servírovat na grilovačkách, i když jsou už všichni přejezení. A syntézou několika receptů jsem došla k tomuto super letnímu citronovému cheesecaku. Takže se do toho pustíme, co budeme potřebovat?

Ingredience:

  • 4 balení mascarpone (1 má 250 g)
  • 4 žloutky
  • třtinový cukr (4 velké lžíce)
  • 2 větší citrony
  • citronové aroma/ esence (mají ho téměř všude u pudinků a věcí na pečení)
  • 1,5 balení sušenek Lotus (nebo jiných)
  • půl kostky másla
Jak na to?
  1. Nejprve si dáme do nějakého umělohmotného balíčku/sáčku sušenky a rozdrtíme je na uplně jemný prášek. Je také možné rozemlít přístrojově či rozmixovat. K sušenkám přilijeme rozpuštěné máslo a hmotu dáme do pečící formy vystlané pečícím papírem. Tento vzniklý korpus pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut na 200 stupňů.
  2. Na náplň smícháme mascarpone se žloutky, cukrem a vymačkanou citronovou šťávou. Přistrouháme ještě citronovou kůru a přidáme esenci. Hmotu naneseme na upečený korpus a ještě ozdobíme strouhanou kůrou. Celý koláč necháme nejlépe přes noc vychladnout a podáváme.
Bon appetit!









Žádné komentáře:

Okomentovat