Na zhruba 3 porce je potřeba:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 malé cibulky nasekané najemno
- 2 stroužky česneku
- 2 malá vejce
- špetka soli a chilli
- snítka rozmarýnu
- 9 menších brambor
- 1/2 menšího hrnku mléka
- pažitka
- Nakrájené a oloupané brambory jen lehce osolíme a dáme vařit
- Smícháme maso, hořčici, cibulku ,česnek, rozmarýn, vejce, sůl a chilli
- Vytvarujeme menší karbenátky a dáme na rozpálený gril
- Opekáme na grilu z každé strany cca 5-15 minut, záleží, jestli je máte raději propečené, medium či "syrovější"
- Mezitím slijeme vodu z brambor (necháme tam jen trochu, aby vznilko pyré), brambory rozmixujeme, přidáme trochu mléka a pažitku a zrona promixujeme
- Podáváme
Žádné komentáře:
Okomentovat