Ingredience na 18 knedlíků:
- cca 600 g brambor
- pohanková krupice
- pohanková mouka
- 1 vejce
- špetka soli
- 18 švestek
- cukr
- rozpuštěné máslo (dá se nahradit třeba javorovým sirupem)
- kokos
- Minimálně 3 hodiny před začátekm vytváření knedlíků si očistíme, oloupeme a uvaříme brambory. Necháme je vychladnout a potom je nastrouháme najemno.
- Přidáme vejce, sůl a cca 100 g krupice a 100 g mouky, podle potřeby, aby bylo těsto kompaktní a né příliš lepivé.
- Vytvarujeme knedlíky o velikosti pěsti, do nich dáme očištěné a vypeckované celé švestky (obě půlky).
- Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou.
- Podáváme s cukrem, kokosem (nebo mákem, opraženou strouhankou atd...) a s rozpuštěným máslem nebo sirupem.
Žádné komentáře:
Okomentovat