Proto jsem se rozhodla ukázat vám svůj jednoduchý recept na svoje oblíbené celerové chipsy. Podobné se dají koupit pod názvem Tretter's- jsou z mrkve, pastiňáku, řepy nebo právě celeru. Jejich nevýhodou je, že jsou stejně jako "normální" chipsy také fritované (smažené) a hodně ochucené solí, případně pepřem a balsamicem. Tudíž vyjdou nastejno s klasickými brambůrky.
To na moje zdravé chipsy potřebujete pouze zeleninu- celer, mikromnožství oleje a pidimnožství soli.
Postup je následující:
- Celer si očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké laserové plátky (1-3 mm).
- Plátky celeru dáme buď do trouby na pečící papír nebo v mém případě doopravdu lehoulince olejem vymazané remosky (zmenšenina trouby, ta naše je parní).
- Plátky rozprostřeme, LEHCE osolíme a pečeme, dokud nejsou zlatavé.
Zde finální pokrm- lehce připečené, ale když se tmavší kousky odstraní, zůstanou jen ty dobré a zdravé, které vám pomohou zahnat chuť:) |
Bon Appetit!
Žádné komentáře:
Okomentovat