Na pizza "náplň" NIKDY nepoužívám kečup, ale rajčatové pyré. Dál na kvalitní pizzu patří mozarella a bazalka. Já jsem výjmečně použila i eidam, který tam nemá co dělat, ale mozarelly jsem měla tentokrát málo. A jak na to?
Ingredience:
- 1 balení listového těsta (275 g)
- 2 vetší nebo asi 5 menších rajčat
- mozarella (případně jiný sýr)
- bazalka (já použila sušenou, čerstvá je lepší)
- celer
- 1 cibulka
- sušená rajčata
- sůl, pepř nebo chilli
- Jako první si předehřemeje troubu na 180- 200°C a vyrobíme si rajčatové pyré. To vznikne tak, když rozmixujete rajčata se solí a pepřem nebo chilli.
- Těsto vybalíme a rozválíme na tloušťku zhruba 5 mm. Potom ho propíchneme vidličkou a potřeme pyré.
- Na pyré položíme nakrájenou mozarellu nebo jiný sýr, dále nakrájenou cibulku, sušená rajčata, případně čerstvá rajčata. Vše posypeme na laserové plátky nakrájeným celerem, osolíme, ochutíme bazalkou a chilli.
- Dáme do trouby a pečeme, dokud nebudou okraje zlatavé.
Žádné komentáře:
Okomentovat