Mořské plody jsou pro mě naprostou lahůdkou a mohla bych je jíst pořád. Bohužel v našich zeměpisných podmínkách na nějaké extra čerstvé narazíte málokdy a často se musíte spokojit s mraženými plody ze supermarketů. Čerstvé a chutné bývají jen v těch dražšéch restauracích nebo přímo ve specializovaných prodejnách, kde jsou také celkem drahé.
Jakmile jsem viděla v nabdce Lidlu krevety za 149,-, neváhala jsem ani na chvíli. Byly k nim ještě omáčky - koktejlová a sweetchilli. ostřejší omáčka mi chutnala více, ale stejně jsem si do nich krevety nenamáčela a využila je jinak - na jednoduché a hrozně dobré špagety.
Ingredience na dvě porce:
- alespoň 15 chlazených krevet
- 4 stroužky česneku
- olej
- špagety - množství dle chuti a potřeby
- 3 velká rajčata
- sůl, chilli
Postup:
- Nejprve si na rozpálené pánvi s olejem orestujeme česnek nakrájený na kolečka. Jakmile je sklovatý a začíná zlátnout, přidáme krevety. Nemícháme je, ale necháme zprudka opéct z každé strany cca minutu.
- Mezitím uvaříme špagety dle návodu.
- Rozmixujeme si nakrájený rajčata, až nám vznikne takové rajčatové"smoothie". Tuto směs nalijeme k orestovaným krevetám a česneku a necháme krátce zredukovat.
- Směs osolíme, přidáme chilli, promíchám a poté smícháme s uvařenými špagetami. Ozdobíme krevetou a bazalkou.
Bon appetit!
Žádné komentáře:
Okomentovat