Rychlý a celkem zdravý páteční oběd, hotový asi za 25 minut. Chtěla jsem trochu ozvláštnit moje milované hovězí karbenátky a tak jsem je doplnila o strouhaný sýr gran moravia. A výsledek je vynikající. Omáčka z rajčat není dělaná z protlaku, ale "real" rajčat a loupaných konzervovaných rajčátek a na chuti to je poznat!
Ingredience na 3 porce:
- 1 vakuové balení hovězího masa
- kousek sýru gran moravia či jiného alespoň 30% sýru
- olej
- 2 vejce
- 4 cherry rajčátka / 1 velké rajče
- plechovka loupaných rajčat
- půl kelímku zakysané smetany
- půl malé cibule
- špagety
- sůl, chilli, stroužek česneku
Postup:
- Z hovězího masa, 2 vajec a najemno nastrouhaného sýru vytvoříme vetší karbenátky, které dáme péct na plech s pečícím papírem do předehřáté trouby na 200°.
- Mezitím dáme vařit těstoviny (špagety nebo jakékoliv jiné) dle návodu a uděláme si omáčku.
- Na trounce oleje orestujeme civulku a nakrájená rajčata, přiklopíme pokličkou a asi 3 minuty dusíme. Poté přilijeme loupaná rajčata z plechovky, zamícháme a opět dusíme a necháme zhoustnout.
- K omáčce přilijeme smetanu, zamícháme, přidáme sůl, chilli a lisovaný stroužek česneku. Omáčku můžeme propasírovat nebo ne, to záleží jak jemné omáčky máte rádi:).
- Z karbenátků může vytéct sýr, to však nevadí, stane-li se tak, karbenátky pouze zbavíme okolního vyteklého sýru.
- Nakonec vše smícháme nebo na těstoviny nalijeme omáčku a ozdobíme karbenátky.
Bon appetit!
Žádné komentáře:
Okomentovat