pátek 22. dubna 2016

Cuketová pizza/ Zucchini pizza

Teď na jaře vůbec nemám chuť na masité pokrmy a nic těžkého. Proto když jsem dostala chuť na pizzu, připravila jsem ji na velmi lehký způsob, bez kvasnicového těsta, masa...

Uznávám, že listové těsto není také ideální, jelikož je hodně tučné, ale pokud nesníte celý plech a vyberete pokud možno nějaké bez palmového oleje, není to tak hrozné. Na jednu pizzu jsem použila jen 1,5 plátku proscuitta, nízkotučný sýr, cuketu, česnek, loupaná rajčata a koření. Na druhou jsem dala tvarůžky, jelikož patří k dietním pokrmům. Mají jen malý obsah tuku (bohužel obsahují zase více sodíku).

Ingredience:
  • 2 balení listového těsta (snažte se vybírat nějaké bez plamového oleje, nejlépe s máslem)
  • plechovka loupaných rajčat
  • 2 rajčata
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 cuketa
  • nízkotučný sýr, tvarůžky
  • prosciutto
  • oregáno, pepř, sůl
Postup:
  1. Těsto dáme na pečíčí papír, případně rozválíme, nejtenčeji však na 5 mm, tenčí by se špatně krájelo a rozpadalo. Těsto propícháme vidličkou.
  2. Loupaná rajčata rozmixujeme s pepřem a solí a potřeme jimi pizzu.
  3. Poté nandáme na pizza na co nejtenčí (1-2 mm) kolečka nakrájenou cuketu, česnek, rajčata, proscuitto, sýr/ tvarůžky, případně cokoliv dalšího. Okořeníme špetkou soli a pepřem dle chuti. Posypeme oregánem, které dodá požadovanou "pizzovou" chuť.
  4. Dáme pact do předehřáté trouby (200- 210°) na cca 15 minut nebo dokud nejsou okraje zlatavé.
  5. Bon appetit!








Žádné komentáře:

Okomentovat