pondělí 4. dubna 2016

Asijská dýňovo-mrkvová polévka/ Asian pumpkin- carrot soup

Dýňové polévky miluju, jsou lehké, zdravé a strašně dobré. Taky mám ráda výrazné chutě a asijskou kuchyni. A tak mě napadlo udělat dýňový krém s mrkví na takový lehce asijský způsob. Budete potřebovat pouze máslovou dýni, mrkev, cibuli, mléko, sůl, kari, česnek a bobkový list (ten nevím, zda je asijský, ale dává polévka výjimečnou chuť a vůni).

Ingredience na 3-4 porce:
  • 1 máslová dýně
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • čajová lžička soli
  • čajový lžička kari
  • půl lžičky chilli
  • čajová lžička drceného česneku
  • 2 bobkové listy
  • cca půl hrníčku mléka
Postup:
  1. Očistíme dýni, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kousky. To stejné uděláme s mrkví.
  2. V hrnci osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přídáme dýni i mrkev a zalijeme vodou tak, aby přesahovala asi 1 cm nad zeleninu, přidáme bobkový list a dáme vařit.
  3. Jakmile bude zelenina měkká, odstavíme z plotny, promixujeme, přidáme sůl, kari, chilli, česnek. Vše promícháme, zjemníme mlékem a podáváme.
Bon appetit!









Žádné komentáře:

Okomentovat