Jak květák nejlépe zdravě zpracovat? Já ho mám ráda na másle v rámci orestované zeleniny třeba k masu. Ale úplně nejlepší je můj květákový krém s pikantní chutí.
Ingredience na 4 střední porce:
- květák
- 2 větší brambory
- 100 ml mléka
- cibulka
- česnek
- sůl, chilli
- pepřový sýr (jakýkoliv sýr s pepřem, který má štiplavou výraznou chuť)
- Orestujeme si na troše oleje cibulku a 1 celý stroužek česneku. Jakmile je cubulka zlatavá, přidáme očištěný květák rozlámané nebo nakrájený na malé růžičky (kousky) a také ho lehce orestujeme.
- Přidáme na kousky nakrájené očištěné a oloupané brambory, opět chvíli orestujeme a celou směs zalijeme vodou, aby byla zelenina ponořená. Vaříme do změknutí zeleniny.
- Je-li směs měkká, rozmixujeme ji, přidáme 100- 150 ml mléka, chilli, sůl a 2 stroužky nakrájeného česneku. Opět promixujeme.
- Podáváme s pikantním sýrem a zdravou variantou pečiva.
Bon appetit!
Žádné komentáře:
Okomentovat