Vejce nahoře je spíš estetickým doplňkem, ale zároveň se tam docela chuťově hodí. Servírovala jsem s celozrnných chlebem:)
Ingredience na 3-4 porce:
- brokolice
- růžičková kapusta (polovina klasického balení)
- 3 menší brambory
- mléko
- cibule
- česnek
- chilli, sůl, kari
- 1 vejce
- celozrnný chléb
- Osmahneme si cibulku a stroužek česneku lehce do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené brambory, zajileme vodou a vaříme. Brambory se dělají déle, než zbytek, proto nejdříve vaříme je.
- Dále si omyjeme a očistéme kapustičky, aby na nich nebyly nevzhledné špinavé lístky a očistíme taky brokolici.
- Brokolici i kapusty přidáme do vody a vaříme do změknutí.
- Polévku rozmixujeme, přidáme 100-200 ml mléka na zjemnění, dále dochutíme kari, které dodá krásnou barvu, malou špetkou chilli, stroužkem česneku a solí.
- Ozdobíme na tvrdo uvařeným vejcem a přidáme chléb.
Žádné komentáře:
Okomentovat