středa 16. prosince 2015

Kuřecí kuskus se zeleninou na bylinkovém másle/ Chicken couscous with herbbutter vegetable

Vím, že skoro u každého receptu píšu, že je to rychlovka, ale tenhle je vážně super rychlý, nutričně vyvážený, zdravý a hrozně dobrý. Jedná se o lehce pikantní kuskus s kuřecím masem, paprikou a česnekem, ke kterému je podávaná zelenina na bylinkovém másle. Kuskus stačí zalít horkou vodou a nechat odstát, maso, cibulku a papriku máte orestovanou za cca 5 minut a když si koupíte super mraženou zeleninu s bylinkovým máslem, kterou mají třeba v Bille, tak máte asi za 15 minut skvělý oběd:).

Ingrediance na 2-3 porce:
  • polovina mističky (fotka je dole) kuskusu
  • 1 a půl kuřecích prsou- řízků
  • 1 menší červená paprika
  • polovina cibule
  • 2 stroužky česneku
  • mražená zelenina s bylinkovým máslem Buttergemüse od Arda
  • sůl, kari
Postup:
  1. Orestujeme si na drobnou nakrájenou cibulku a papriku. Poté přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a dále lehce do zlatova restujeme.
  2. Během toho si do mističky dáme kuskus, zalijeme horkou vodou a necháme odstát do požadované konzistence.
  3. Promícháme restovanou směs a podle návodu připravíme zeleninu s bylinkovým máslem- dáme do hrnce či na pánvičku, přidáme lžíci vody a na středním plameni zahříváme.
  4. Restovanou směs ochutíme kari, solí a lisovaným česnekem, promícháme, přidáme kuskus a znova zamícháme.
  5. Poté stačí kuskus naservírovat a přidat bylinkovou zeleninu.
Bon appetit!








Žádné komentáře:

Okomentovat