úterý 1. prosince 2015

Food tips

Dnes jsem se rozhodla Vám představit své oblíbené restaurace a podniky- především v Praze a Brně. Je to různorodá skupina podniků, kde se můžete dobře najíst, napít, je zde hezky a nebude se Vám chtít odsud domů :)

1. Pálffy Palác
Můj nejoblíbenější podnik v Praze, kde jsem zatím byla jen jednou, ale zanechal ve mně hluboký dojem.  Pálffyho palác je lusuxní romantická restaurace, vznikla v roce 1994 ve druhém patře budovy Pálffy Paláce. Po vstupu do restaurace Vás okouzlí neopakovatelný dobový interiér, který ještě více umocňuje její magickou atmosféru. Prostředí je kouzelně dekadentní, jídlo naprosto úžasné, personál neuvěřitelně milý a ochotný. Jedninou nevýhodou je cena jídel, která je docela vysoká, ale zcela koreluje s jeho kvalitou a hlavně s kvalitou celé restaurace. 

Palffy Palace Club
Valdštejnská 14
Praha 1 - Malá Strana 118 00 
http://www.palffy.cz/cs/








2. Hard Rock Café
Věřím, že Hard Rock znají téměř všichni, ale pro ty, kteří ne, krátké představení. Jedná se o světově proslulou "hamburgrárnu", kde však nedělají jen hambáče, ale spoustu dalších perfektních pokrmů- od salátů, přes žebírka, až po skvělé koktejly. Hard Rock je po celém světě, já jsem byla v HRC v Praze a v Římě. Atmosféra i jídlo v obou srovnatelné- všude hraje kvalitní rocková hudba, hamburgery jsou bombastické (a hlavně velké, že je skoro nedáte do pusy), na zdech běží videoklipy, všude jsou exponáty (rozumnějte vydražené či darované kusy oblečení, hudební nástroje atd.. ) slavných hvězd a především je všude hrozně moc cizinců, takže si i v Praze připadáte jako v zahraničí, a to já miluju. Ceny jsou opět vyšší, ale znova je nutné podotknout, že odpovídají kvalitě pokrmů, nápojů, krásnému prostředí a milé obsluze.
Jeden menší tip- v HRC v Praze si místo raději rezervujte, chcete-li sedět ve vyšším patře, kde je mnohem hezčí výhled na celou restauraci, než dole. Nebo předstírejte, že jste cizinci, jelikoý ti tu dostávají lepší místa, než Češi :D.
Dům U Rotta, Malé náměstí 3,
Praha 1, 110 00, Česká Republika
http://www.hardrock.com/cafes/prague/cs/



3. Café Louvre
Další místo, taktéž mé oblíbené, je restaurace a kavárna Café Louvre. Kavárna s názvem světoznámé galerie zde stála již před více než sto lety v roce 1902. Podnik navštěvovali Karel Čapek, Franz Kafka nebo v době své pražské profesury Albert Einstein.Atmosféra je tu perfektní, taková prvorepubliková. Je zde hodně cizinců, ale taky spousta hipsterů, kteří si zde dávají kafíčko a koukají do Macbooku. Je tady"vybranější klientela", včetně celebrit, i úplně normální smrtelníci, kteří si rádi pochutnají na dobrém kvalitním jídle. Můžete ochutnat typické české speciality, něco z itálie nebo vídeňský Sacher, od všeho něco. Ceny jsou, myslím, přijatelné, na to, že obsluha tu kmitá superrychlostí, máte z okna výhled na národní třídu a báječně si pochutnáte.
Národní 22, Praha 1, 110 00 
http://www.cafelouvre.cz/Uvod/ 



4. Lokál
Lokál je klasika! V Praze jich je několik, ale nejznámější je asi ten v Dlouhé. Vychutnejte si pečlivě ošetřené pivo a čerstvě navařené domácí jídlo. Pivo tu putuje co nejkratšími trubkami rovnou do půllitru a zůstává čerstvé až do posledního loku. Kuchaři vaří českou klasiku bez umělých dochucovadel a polotovarů, vše je z čerstvých surovin od místních dodavatelů. Pokud máte rádi pivo a k tomu nějakou českou chuťovku, tohle místo je ideální. Pivko tu můžete dát na stojáka vevnitř nebo venku. Běžně tu postává venku na chodníku s půllitrem v ruce okolo 20 lidí, není to nic neobvyklého. 
Já osobně pivu neholduju, ale tady si připadáte jako v pohádkové staročeské pivnici :D, takže se to pije jinak. A jak utopence nejím, ty jejich jsem slupla jak nic.
Malý tip- pokud nechcete pít pivko na stojáka, rezervujte si místa už dopředu. Málokdy se totiž uvolní nějaké místo, jelikož jamile jedno už máte, budete si ho držet a jen tak neodejdete.
Dlouhá 33
110 00 Praha 1
http://lokal-dlouha.ambi.cz/cz/


5. Sunset restaurant
Jste-li Brňák nebo klidně zbloudilý Pražák v Brně, doporučuju zajít do Sunsetu. Jedná se o restaurant s venkovní terasou, umístěnou na střeše IBC centra. Z restaurace je krásný výhled nejen na historické centrum, ale také na celé panorama Brna. Dostala jsem se sem náhodou, bez nějakého očekávání, o to více jsem potom byla nadšená. Jídlo je zde vynikající, úžasně naaranžované, zdravé a prostě bez chyby. Když přitom koukáte na osvětlené Brno, je to romantika jak blázen. A když budete hodní, personál Vás pošle na střešní heliport, odkud je fenomenální výhled. Ceny jsou opět malinko vyšší, ale ten výhled za to stojí.
IBC Centrum, 9. patro
Příkop 4, 602 00 Brno
http://www.sunset-restaurant.cz/cz








Žádné komentáře:

Okomentovat