neděle 29. listopadu 2015

Krémová bramboračka/ Creamy potato soup

Bramboračka je takové skoro národní české jídlo, každý na ni má svůj vlastní recept a dělá ji jinak. Moje babička vždycky dělala vynikající bramboračku se sušenými houbami a česnekem, kterou jsem milovala. Zkusila jsem udělat velmi podobnou, avšak krémovou, bramboračku s žampiony a zeleninou a myslím, že chutnala naprosto skvěle:)



Ingredience na zhruba 4 velké porce: 
  • 5 středně velkých brambor
  • 3 větší mrkve
  • zhruba polovina celeru
  • žampiony- množství podle chuti
  • 100 ml mléka
  • cibulka, česnek- 3 stroužky
  • sůl, pepř
Postup:
  1. Připravíme si brambory, mrkev a celer- očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé úhledné kostičky či kolečka. 
  2. Orestujeme cibulku na troše oleje. Poté přidáme zeleninu a zalejime vodou, aby byla zelenina ponořená a vaříme do změknutí.
  3. Jakmile je zelenina měkká, do hrníčku si odděláme část vařené zeleniny, kterou potom přidáme zpět do polévky.
  4. Polévku rozmixujeme s mlékem, odděláme z plotny, přidáme česnek, sůl, pepř a zeleninu z hrníčku.
  5. Orestujeme žampiony, přidáme do polévky a ozdobíme jimi každou porci:)
Bon appetit!





Žádné komentáře:

Okomentovat