neděle 15. listopadu 2015

Ořechovo- medový cheesecake/ Nut- honey cheesecake

Cheesecaky mám strašně ráda, protože to je ten typ dezertu, který je lehký, vláčný a není suchý a zbytečně moc "těstový". Dá se dělat na sto způsobů a tohle je moje varianta zdravého medovo- ořechového dortíku vyrobeného ze samých dobrých, kvalitných a relativně zdravých přísad.

Ingredience:
  • 2 hrníčky mletých vloček
  • 1 hrníček vlašských ořechů (dají se samozřejmě použít i jiné druhy ořechů)
  • 30 g rozpuštěného másla
  • mléko na zvlhčení korpusu
  • javorový sirup/ datlový sirup/ nebo jakékoliv jiné sladidlo, případně vanilkový cukr
  • 2 měkké tvarohy
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2-3 vejce
  • med
  • ořechy na ozdobení
Postup:
  1. Předehřejeme si troubu na 170° a připravíme si korpus. Smícháme 2 hrníčky vloček- mletých nebo normálních, které si nameleme nebo rozdrtíme tyčovým mixérem, 1 hrníček vlašských ořechů, které také nameleme nebo rozdrtíme,  30 g rozpuštěného másla a mléko. Mléka budeme potřebovat tolik, aby byla směs hezky roztíratelná. Směs přendáme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme 10-15 minut. Korpus můžeme nebo nemusíme sladit, já osobně ho nesladím.


  2.  Tvarohová náplň je hotová také velmi rychle. Smícháme 2 tvarohy, 1 kelímek smetany, 2-3 vejce, záleží jestli ho chcete mít hutnější a žlutější nebo naopak. Přídáme sladidlo- javorový sirup, datlový sirup nebo cukr. Poté si dáme do mikrovlnky asi na půl minuty ohřát 3 lžíce medu. Med musí být tekutý- skoro karamelový. Rychle ho nalijeme do směsi a mícháme. Náplň poté nandáme na korpus, ozdobíme ořechy a rozpuštěným medem a dáme péct na 50-60 minut, dokud nevznikne krustička na povrchu. 





 Bon appetit!

Žádné komentáře:

Okomentovat