sobota 7. listopadu 2015

Rajčatovo- tuňákové sugo s gnocchi/ Tomato- tuna sugo with gnocchi

Tento recept mě napadl docela nedávno a naprosto ho miluju, protože je rychlý, zdravý a strašně dobrý. Snoubí se v něm jemně sladká chuť pasírovaných rajčat, štiplavost česneku a slaná chuť tuňáka se solí. Gnocchi tomu dodávají sytost a celé sugo krásně doplňují. Místo pasírovaných rajčat můžete použít i protlak nebo rozmixovaná rajčata, ale pro mě jsou tahle pasírovaná rajčata z Billy naprostou jedničkou. Gnocchi si můžete vyrobit vlastní, ale je to časově docela náročně, proto jsem si koupila již připravené :)

Ingredience na 2 porce:
  • 1 balení pasírovaných rajčat
  • 2 cherry rajčátka na ozdobu
  • 2 balení tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě
  • 2 stoužky česneku
  • malá cibulka
  • 1 balení gnocchi
  • sůl, chilli
Super easy postup:
  1. Nejdřívě použijeme olej z tuňáka, který vylijeme na pánev a rozehřejeme ji. Poté si na ni dáme orestovat cibulku do zlatova.
  2. Dále přidáme tuňáka z plechovky, směs promícháme, aby se tuňák hezky rozpadl a lehce orestujeme. Přidáme pasírovaná rajčata, necháme probublat a lehce zredukovat, osolíme, přídáme chilli a na stlumené (téměř vypnuté) plotýnce ještě necháme probublat a dovařit.
  3. Mezitím připravíme gnocchi dle návodu- dáme do osolené vroucí vody a vaříme asi 2-3 minuty, dokud nevyplavou.
  4. Do suga již přídáme jen česnek nakrájený na jemno, promícháme a přidáme ke gnocchi. Podáváme s cherry rajčátky.
Bon appetit!




Žádné komentáře:

Okomentovat