pátek 27. listopadu 2015

Bezlepkové ořechovočokoládové muffiny s marmeládou/ Glutenfree nut-chocolate muffins with jam

Poslední dobou mě docela baví péct, hlavně zdravé varianty dezertů.  Tentokrát jsem upekla muffiny z pohankové mouky, tudíž neobsahují lepek. Přidala jsem vlašské ořechy a kousky kvalitní čokolády a naplnila jsem je jahodovou domácí marmeládou. Původně jsem měla v plánu muffiny s pudingem, ale nebylo doma mléko :D, takže ty upeču příště:)).

Ingredience na 9 muffinů:
  • 250 g pohankové mouky
  • 2 vejce
  • 125 g másla nebo oleje (já jsem dala trochu míň, zhruba 100 g)
  • kelímek bílého kvalitního jogurtu
  • cukr
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • kvalitní nakrajené nebo nalámaná čokoláda
  • nakrájené ořechy
  • kakao
  • jahodové či jiná marmeláda
 Postup:
  1. Nejdřívě smícháme vejce, rozpuštěné máslo či olej a cukr.
  2. Poté přidáme mouku, kypřící prášek, jogurt, kakao, čokoládu, ořechy a vše promícháme a vytvoříme kompaktní těsto.
  3. Předehřejeme troubu na 180°C, naplíme silikonové formičky do půlky, poté vrstvu marmelády a další testo. Ozdobíme ořechem a dáme péct.
  4. Jakmile jsou muffiny lehce zlatavé, vyndáme, necháme vychladnout a poté jíme:)).
Bon appetit!



Žádné komentáře:

Okomentovat