pondělí 9. listopadu 2015

Zelená krémová polévka s vejcem/ Green cream soup with egg

Už od pohledu tahle polévka překypuje zdravím. Je vyrobená především z brokolice a růžičkové kapusty, mých dvou oblíbených zelených zelenin, které mají tolik pozitivních účinků na zdraví, že by je mohly rozdávat. Mají spoustu vitamínů, minerálních látek a jsou dobrou prevencí, co se nejrůznějších onemocnění týká. Jelikož brokolice ani kapusta nemají extra výraznou chuť, doplnila jsem polévku o česnek, špetku chilli a kari.

Vejce nahoře je spíš estetickým doplňkem, ale zároveň se tam docela chuťově hodí. Servírovala jsem s celozrnných chlebem:)

Ingredience na 3-4 porce:
  • brokolice
  • růžičková kapusta (polovina klasického balení)
  • 3 menší brambory 
  • mléko
  • cibule
  • česnek
  • chilli, sůl, kari
  • 1 vejce
  • celozrnný chléb
 Rychlý recept:
  1. Osmahneme si cibulku a stroužek česneku lehce do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené brambory, zajileme vodou a vaříme. Brambory se dělají déle, než zbytek, proto nejdříve vaříme je.
  2. Dále si omyjeme a očistéme kapustičky, aby na nich nebyly nevzhledné špinavé lístky a očistíme taky brokolici.
  3. Brokolici i kapusty přidáme do vody a vaříme do změknutí.
  4. Polévku rozmixujeme, přidáme 100-200 ml mléka na zjemnění, dále dochutíme kari, které dodá krásnou barvu, malou špetkou chilli, stroužkem česneku a solí.
  5. Ozdobíme na tvrdo uvařeným vejcem a přidáme chléb.
Bon appetit!





Žádné komentáře:

Okomentovat