sobota 23. ledna 2016

Rychlovky posledních dní/ Quicks of last days

Poslední dobou nemám fakt na nic čas, jak vidíte, tak ani na blog. Jen se učím, pracuju a spím :D a vařím a připravuji jen samé rychlovky.

Včera například vynikající "Cézar" salát, na který najdete recept snad všude, ale pouze někde bude správný. Originál Caesar salát je z opečené bagety s česnekem, římského salátu, parmezánu a klasické zálivky s ančovičkami. Já jsem udělala tak trochu "double fake", jelikož jsem navíc přidala kuřecí maso a zálivku nedělala ze syrových vajíček, ale z bílého jogurtu, hořčice a ančoviček. A i tak to bylo skvělé!


Občas potřebuji u učení něco jíst, uždibovat, ujídat... a superzdravý mrkvičkový salát s celerem se k tomu hodí. Skoro vždycky hned zmizí, protože je vynikající. Celer se v něm ztratí, takže odpůrci celeru se nemusí bát ochutnat. Ingredience jsou: jablka, mrkve, celer, trochu třtinového cukru a grepová šťáva.





Další superzdravou a superrychlou záležitostí je kedlubnová polévka. Kedlubny jsou vynikající čerstvé, ale stejně tak vám budou chutnat taky v polévce. Je potřeba zhruba 2 velkých kedluben, 2 velkých brambor, cibulky, česneku, 1 mrkve, soli, pepře, muškátového oříšku a trochu chilli. 



Vždycky, když nám zbydou uzeniny typu salámů a klobás (moc je nekupujeme, takže spíše po nějakých oslavách, Vánocích atd...), dají se využít na lahodné zapečené těstoviny. Na těstoviny přidáme třeba papriku, smícháme s rozšlehaným vajíčkem, ochutíme, navrstvíme salám nebo klobásu a zasypeme sýrem. 




Na večer místo brambůrků občas připravuji pečené celerové chipsy, chipsy z řepy nebo mrkve. Parádní je také orestovat žampiony na pánvi na troše oleje se solí a pepřem - pro návštěvy nebo jen tak k filmu:).




Na konec špagety s naprosto perfektní omáčkou z Kauflandu a masovými koulemi. Kuličky byly hotové asi za 20-25 minut (recept na ně zde) a špagety s omáčkou byly jen formalita, stačilo jen smíchat. 




Žádné komentáře:

Okomentovat