pondělí 25. ledna 2016

Karbenátek- sekaná- hambáč/ Burgers

Nepatřím mezi holky, co jedí jen drůbež a ryby. Občas si dám ráda masové kuličky z hovězího masa, katbenátky, domácí sekanou nebo dobrý hamburger. Hovězí nebo vepřové maso má spoustu důležitých prvků (třeba nezbytné železo) a pokud se nekonzujmuje nadmíru, je tahle pochoutka tělu prospěšná.

V pražské restauraci/ baru/ hospodě Tlustá koala na Senovážné ulici v centru na Praze 1 připravují celkem dost dobrých jídel. Já tam vyzkoušela hrozně snadný, ale vděčný a lahodný pokrm - Placičky tlusté koaly podávané na chlebu s hořčicí a restovanou cibulkou. Jak název napovídá, potřebujete pouze dobrý opečený nebo čerstvý chléb, dijonskou nebo nějakou výraznější francouzskou hořčici, hovězí či smíšený (hovězí + vepřové) karbenátek/ placičku a restovanou cibulku. Ač se to nezdá, třeba k pivu - v Koale doporučuji pšeničný Hoegaarden s citronem- je tahle pochoutka naprostá bomba!




Já jsem zkusila doma něco podobného. Opekla jsem 2 půlky chleba, potřela hořčicí, přidala plátek dobrého kvalitního tvrdého sýru, zelený ledový salát a plátek domácí sekané, která zbyla od oběda. Výsledek je překvapivě moc dobrý a hlavně hotový asi za 2 mniuty:).


Žádné komentáře:

Okomentovat