úterý 19. ledna 2016

Salátové období/ Time of salads

Během Vánoc a Silvestra jsem se opravdu hodně přejedla všemožných hutných a sytých příloh- knedlíků, bramborových salátů, kaší, těstovin i rýže. Proto v tomhle ještě trochu "povánočním období" vyhledávám spíše zeleninové saláty s nějakou bílkovinou- vejcem, masem, rybou. 

První salát je z Výtopny na Václaváku. Nebyl vyloženě špatný, tuhle síť, kde nápoje rozváží mašinky a vláčky, mám celkem ráda, ale příště si tady už dám zase jenom pivo nebo míchaný nápoj, protože ty tu mají fajn:) (jídlo ujde, ale nečekejte nic extra)

Druhý salát je spíš směs vepřového kebabu a spousty zelného salátu s arabským chlebem.  

Můj extrarychlý domácí salát s kuřecím masem a vejcem. 
Recept:
  1. Smíchat najemno nakrájený ledový salát, pár cherry rajčátek.
  2. Dresing je z kelímku bílého jogurtu, lžičky hořčice, lžičky majonézy, na jemno nakrájené cibulky a nakládané okurky. Osolit, opepřit.
  3. Vše smícháme a ozdobíme drůběžím řízkem a vařeným vejcem na tvrdo nebo na hniličko
Salát většinou dělám, když mi zbyde nějaký řízeček z oběda atd., ale když člověk dostane chuť, může si řízek/ steak připravit speciálně jako přísadu do salátu.





Na závěr jeden napůl snězený salát Colesaw, který miluju! Zelí, cibulka, mrkev, trochu majonézy, sůl a pepř.


Žádné komentáře:

Okomentovat