pátek 23. října 2015

Celerové chipsy/ Celery chips

Každý to zná- večer si sednete po celém dlouhém dni k televizi nebo notebooku a pustíte si film, seriál nebo cokoliv jiného. Jenže po chvíli vás začně honit mlsná a běžíte pro něco do ledničky nebo ještě častěji do skříně/ spíže s pochutinami. Končí to naprostým přejezením brambůrkami, popcornem, slanými oříšky atd... zkrátka vším nezdravým, tučným, přesoleným nebo přeslazeným.

Proto jsem se rozhodla ukázat vám svůj jednoduchý recept na svoje oblíbené celerové chipsy. Podobné se dají koupit pod názvem Tretter's- jsou z mrkve, pastiňáku, řepy nebo právě celeru. Jejich nevýhodou je, že jsou stejně jako "normální" chipsy také fritované (smažené) a hodně ochucené solí, případně pepřem a balsamicem. Tudíž vyjdou nastejno s klasickými brambůrky.

To na moje zdravé chipsy potřebujete pouze zeleninu- celer, mikromnožství oleje a pidimnožství soli.

Postup je následující:
  1. Celer si očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké laserové plátky (1-3 mm). 
  2. Plátky celeru dáme buď do trouby na pečící papír nebo v mém případě doopravdu lehoulince olejem vymazané remosky (zmenšenina trouby, ta naše je parní).
  3. Plátky rozprostřeme, LEHCE osolíme a pečeme, dokud nejsou zlatavé.
Když je dělám v troubě, jsou krásně křupavé. V remosce jsou spíš takové mazlavější, jak je vidět z obrázku, ale i tak jsou lahodné. Solí je dobré šetřit, já dávám jen špetičku, celer má svojí specofickou dobrou chuť, která se pečením zdůrazní.




Zde finální pokrm- lehce připečené, ale když se tmavší kousky odstraní, zůstanou jen ty dobré a zdravé, které vám pomohou zahnat chuť:)
Bon Appetit!

Žádné komentáře:

Okomentovat