sobota 17. října 2015

Sladkosti/ Something sweet...

Každý to určitě zná. Čas od času má člověk chuť na něco dobrého a sladkého. Ale jak to udělat, aby si pochutnal, nevážil 150 kg a byl zdravý (a krásný:D)?

Já osobně jako první sáhnu po ovoci- většinou po tom sezonním- jablkách, švestkách nebo ted zrovna hruškách. Často taky po banánech nebo citrusech. Ale pozor! I ovoce má plno sacharidů, tudíž se to s ním nesmí přehánět. Pro mě jsou ideálnem 2 porce denně.





 Občas ještě ovoce "vyšperkuju" mým oblíbeným burákovým máslem, jak jste si mohli všimnout v minulách příspěvcích. Nejradši mám to z Lidlu a Marks and Spencera, ale nepohrdnu ani tím z Kauflandu či jiných řetězců. Platí u něj to stejné jako u ovoce- všeho s mírou. Obsahuje sice kvalitní a "dobré" tuky, ale když ho sníte kilo, vaše tělo určitě rádo nebude.


Naprosto miluju kaše. Pohankové kaše, jáhlové kaše, ovecné kaše, rýžové kaše, zkrátka všechny tyhle zdravé a úžasné kaše. Spolu s ovocem, arašídovým máslem, kokosem, kakaem, čokoládou a vším, co se k němu jen hodí.
S javorovým sirupem, burákovým máslem ,kokosem a ostružinami.


S Lotus sušenkami, malinami a jablky.
Mojí oblíbenou sladkostí jsou taky müsli tyčinky. Nebo spíš ne tak ani müsli tyčinky, jako tyčinky plné ořechů, ovoce, proteinů... Ořechové tyčinky od Nutrendu drží pohromadě med a jinak neobsahují nějak extra dalších cukrů, což je fajn. Novinkou, kterou jsem objevila celkem nedávno, jsou pro mě parádní proteinové tyčinky s příchutí cheesecake, taktéž od Nutrendu. Není v nich moc cukrů a tuků a jsou bohaté na proteiny, takže super při posilování. Momentálně ujíždím ještě na zeleninovo- ovocných tyčinkách z DM drogerie. Mými oblíbenými příchutěmi jsou brokolice a hrášek, červená řepa a rybíz a mrkev a celer.



V DMku si také často kupuji mléko od Alpra- hlavně kokosové a čokoládové. Ano, je drahé, ale nutričně vyvážené a tááák dobré. A na obrázku níže taky moje oblíbená čokoláda s mátou, taky z DM.

 A teď už těžší kalibr- dortíky. Abych měla pod kontrolou sacharidy a všechny přidané suroviny, peču si nejraději sama. Třeba cheesecake odsud . Mým nejoblíbenějším zákuskem je však sachertorte.

Sachertorte z Cafe Louvre je naprostá bomba.

Snažím se v normálních obchodech klasické sladkosti nekupovat- žádné sušenky, oplatky, bonbony, čokolády... Vyjímkou jsou sušenky Lotus, které se skvěle hodí jako korpus do cheesecaků.

Asi tak jednou za rok mám k obědu babiččinu žemlovku. V menze si dám taktéž jednou za rok něco sladkého- lívance, buchtičky s krémem... Sama na oběd sladké pokrmy nedělám, vyjímkou jsou palačinky s ovocem nebo ovocné knedlíky- meruňkové, švestkové...
A co sladkého rádi jíte vy?:)

Žádné komentáře:

Okomentovat