neděle 7. února 2016

Mexické tipy/ Mexican food tips

Nejsem fanoušek mega pálivých pokrmů, ale i přesto mi je mexická kuchyně hodně blízká. Tortily, spousta zeleniny, fazole, rychle upravené maso, omáčky... V Praze existuje spousta vyhlášených podniků, které se zaměřují na mexické speciality (třeba Las Adelitas, tuším?), já jsem však navštívila restauraci v moravském Šumperku, Red Rat. Je to restaurace na malém městě, takže tu člověk nesmí čekat zázraky v podobě vrcholné gastronomie a vypilované servírování či food-styling (tím nechci říct, že na mělém městě se nemůže dobře vařit, ale víte, jak to myslím ;)), ale pokud se sem někdy dostanete, stojí to celkem za to. 

Prostředí restaurace je celé v mexickém stylu, najdete tu sombréra, flašky od teqiuly či rumů, kaktusy... zkrátka všechno, co k Mexiku patří. Jídelní lístek je zaměřen nejen na pokrmy z Mexika, ale také z Texasu, tudíž si tady můžete klidně dát cibulové kroužky, hambáč, pořádný steak, hranolky,  BBQ omáčku, křidýlka a spoustu dalších. 

Předkrmy jsou bomba, když pominu servírování na univerzálním salátku, jež maliko evokuje 90. léta:
 smažená cibulová kolečka v těstíčku se zakysanou
smetanou a chilli omáčkou
sušené švestky plněné papričkami jalapeňos
pečené ve špekovém kabátku se salátkem
Samozřejmě je tu dost pestrá nabídka tortil - fajitas, které se podávají se zeleninou, dipy, guacamole, sýrem, omáčkami a pečeným masem na horké pánvičce:



Hrozně dobré je taky Tacos (kukuřičná tortila) s masem nebo se směsí chilli con carne (mleté hovězí s fazolemi a chilli):

kukuřičné tortily plněné Chilli con Carne,
cibulí, zapečeným sýrem, zakysanou smetanou
a salsou
Jestli jste milovníci stejků, dobrý hovězí steak z argentinského býčka s nejrůznějšími přelivy a přílohami je taky dobrá volba:

Dereztů je tu plno, můžete si dát obligátní horké maliny se zmrzlinou nebo banán se šlehačkou, ale když chcete vyzkoušet  mexickou klasiku, nabízí se například plněná tortila s nutelou obalená ve skořici a doplněná o vanilkovou vynikající zmrzlinu a šlehačku:


Doporučila bych zdejší nápoje. Mají tu moc dobrá vína (třeba Montepulciano), míchané nápoje (margarita, bacardi, cuba libre, mojito) a především alkoholické nápoje - tequilu a rumy. Všechno jídlo i pití je navíc ve velmi přístupné (možná až nízké?) cenové relaci, rozhodně tedy platí - ZA MÁLO PENEŽ HODNĚ MUZIKY :D.

LOKACE: **
PROSTŘĚDÍ: ****
CHUŤ: ****
OBSLUHA: ***
CENA: *****

(Fotografie nejsou nic extra, jsou focené při tlumeném světle na mobil)

Žádné komentáře:

Okomentovat