pondělí 15. února 2016

Tortilla s kuřecím masem a rajčatovou salsou/ Chicken tortilla with tomato salsa

Již dříve jsem psala, že mexickou kuchyni můžu. Nejen můžu, ale mám ji velmi ráda. Nejen ráda, ale zbožňuju ji. Malou ukázku mých oblíbených mexických specialit jsem vám předvedla už tady. Před včerejškem jsem si připravila hrozně rychlé a výborné tortily s kuřecím masem, rajčatovou salsou, zeleninou a česnekovým dresingem. Tortily bych ráda udělala domácí, ale z nedostatku času jsem sáhla po hotových, které mají skoro ve všech marketech. Česnekový dresing od Hellmans je také kupovaný, ale domácí lze nahradit směsí majonezy, jogurtu a drceého česneku. Rajčatová salsa zavání italskou kuchyní, ale k mexiku se moc hodí.

Ingredience na 6 tortil:
  • Balení tortil
  • Česnekový dresing
  • Zelenina podle chuti- ledový salát, paprika, cibule..
Na salsu:
  • Balení cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • koriandr
  • sůl, pepř, olivový olej, limetka
Na kuřecí kousky:
  • 3-4 kuřecí prsní řízky
  • kari, červená paprika, sůl, pepř, olej
Postup:
  1. Nejprve omyjeme, nakrájíme (na kostičky) a naložíme maso - do směsi kari koření, sladké červené papriky a pepře s olejem. Vložíme do ledničky a necháme odpočívat.
  2. Rajčatová salsa je snadná - na nejjemnější kousky, jaké jen můžete vytvořit, nakrájíme cherry rajčátka, obě cibule, přidáme nadrcený česnek a koriandr, ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a trochou limetkové šťávy.
  3. Maso nakrájené na kostičky prudce orestujeme do zlatova. 
  4. Nakrájíme si zeleninu na nudličky - paprika, salát, cibuli a cokoliv, na co máte chuť.
  5. Tortily opečeme na such pánvi, aby se prohřály.
  6. Na závěr potřeme tortilu dresingem, salsou, navrstvíme maso a zeleninu a zarulujeme.
Bon appetit!








Žádné komentáře:

Okomentovat