sobota 6. února 2016

Těstovinování/ Pastas

Mám hrozně ráda snad všechna italská jídla - pizzu, rizoto, mořské plody na všechny způsoby, caprese a samozřejmě taky těstoviny. Vždy se minimálně jednou týdně objeví na mém jídelníčku. Na blogu již bylo několik receptů s nimi, ale já mám pro vás dva tipy z minulého víkendu, kdy jsem byla v jedné malé italské restauraci.

První těstoviny byly Tagliatelle s krevetami, česnekem, olivovým olejem, bílým vínem, pomerančovou kůrou a petrželkou. Naprostá lahůdka, pokud jste milovníkem krevet a výrazných chutí. Neznám přesný recept, ale dle mého se k těstovinám uvařeným "na skus" přidá směs restovaných krevet, česneku a kůry, podlitá bílým vínem. Přidá se olivový olej a petrželka a lahůdka je na světě!



Druhé těstoviny byly Penne s kousky vepřové panenky, fazolovými lusky, zeleným pepřem a parmazánem. Opět delikatesa s lahodnou chutí vepřové panenky, která se lehce orestuje na oleji, přidají se lusky a vše se dochutí pepřem a dozdobí parmazánem.


Brzy recepty vyzkouším také doma a ozvu se, jaký byl výsledek:)

Žádné komentáře:

Okomentovat