úterý 23. února 2016

Sójové mléko a snídaně/ Soya milk and breakfast

Někde jsem četla, že Megan Fox nejí mléčné výrobky a díky tomu má úžasnou postavu. Taky jsem četla, že mléko zahleňuje, způsobuje problémy se zažíváním a že dokonce 75% lidí trpí laktózovou intolerancí. Co z toho je pravda, moc netuším, ve škole jsme se vždy učili o důležitosti vápníku a dalších látek v mléce... potom jsem viděla jedno fakt odporné video o tom, jak špatně zacházejí s krávami a jak krávy v chovech trpí. Ne, že bych se rozhodla mléko úplně vyřadit ze svého jídelníčku, ale trochu ho teď omezuji. A jakou jsem si místo něj našla alternativu? Sójové mléko!

Mléko ze sójových bobů obsahuje zvýšený obsah lecitinu, železa, vitamínu B1 a B3. Navíc v něm nejsou žádné viry či bakterie, pesticidy ani antibiotika, jaké se mohou objevit v klasickém průmyslově produkovaném kravském mléce. Navíc chutná moc dobře, mně tedy více, než klasické mléko. Ještě raději mám to vanilkové. Jeho velkou nevýhodou je bohužel cena. Už dříve jsem si občas sójové mléko koupila, vždycky však jen ve slevě.

Některé názory varují, že přílišná konzuace fytoestrogenů ze sóji může ovlivnit hormonální systém, proto se to s ním nesmí přehánět. Při běžné konzumaci 1-2 skleniček denně  však nebezpečí nehrozí.

Já ze sójového mléka nejraději dělám snídaně - kaše


Rýžová instantní kaše s marmeládou a grepem.


Pohankovo - rýžová s banánem a ořechy

Pohanková s grepem a ořechy

Žádné komentáře:

Okomentovat