neděle 20. března 2016

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a hovězími karbenátky se sýrem/ Tomato sauce pasta with cheese-beefburgers

Rychlý a celkem zdravý páteční oběd, hotový asi za 25 minut. Chtěla jsem trochu ozvláštnit moje milované hovězí karbenátky a tak jsem je doplnila o strouhaný sýr gran moravia. A výsledek je vynikající. Omáčka z rajčat není dělaná z protlaku, ale "real" rajčat a loupaných konzervovaných rajčátek a na chuti to je poznat! 

Ingredience na 3 porce:
  • 1 vakuové balení hovězího masa
  • kousek sýru gran moravia či jiného alespoň 30% sýru
  • olej
  • 2 vejce
  • 4 cherry rajčátka / 1 velké rajče
  • plechovka loupaných rajčat
  • půl kelímku zakysané smetany
  • půl malé cibule
  • špagety
  • sůl, chilli, stroužek česneku
Postup:
  1. Z hovězího masa, 2 vajec a najemno nastrouhaného sýru vytvoříme vetší karbenátky, které dáme péct na plech s pečícím papírem do předehřáté trouby na 200°.
  2. Mezitím dáme vařit těstoviny (špagety nebo jakékoliv jiné) dle návodu a uděláme si omáčku.
  3. Na trounce oleje orestujeme civulku a nakrájená rajčata, přiklopíme pokličkou a asi 3 minuty dusíme. Poté přilijeme loupaná rajčata z plechovky, zamícháme a opět dusíme a necháme zhoustnout.
  4. K omáčce přilijeme smetanu, zamícháme, přidáme sůl, chilli a lisovaný stroužek česneku. Omáčku můžeme propasírovat nebo ne, to záleží jak jemné omáčky máte rádi:).
  5. Z karbenátků může vytéct sýr, to však nevadí, stane-li se tak, karbenátky pouze zbavíme okolního vyteklého sýru.
  6. Nakonec vše smícháme nebo na těstoviny nalijeme omáčku a ozdobíme karbenátky.
Bon appetit!











Žádné komentáře:

Okomentovat