čtvrtek 17. září 2015

Čokoládovo- ovesné muffiny s burákovým máslem

Občas mám fakt chuť na něco sladkého, dobrého, čokoládové, ale zároveň nechci vážit 150 kg. Proto jsem zkombinovala několik receptů a surovin do těchto relativně zdravých a moc dobrých muffinů. Základem jsou rozemleté vločky, které skvěle nahradí mouku.

Ingredience na 6 muffinků:
  • zhruba 200 g ovesných vloček rozemletých na jemnou moučku (obyčejným ručním mixérem se to dá zvládnout do 5 minut)
  • 1 vejce
  • 1-2 lžíce třtinového cukru (záleží, jak moc sladké muffiny máte rádi)
  • 40 g tuku (máslo nebo olej)
  • větší polovina většího kelímku kvalitního bílého jogurtu/ 1 menší jogurt
  • 2 lžičky kypřícího práčku
  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • kvalitní hořká čokoláda nakrájená na malé kousíčky (zase v závislosti na tom, jak moc čokoládové je chcete mít)
  • burákové máslo
  • špetka soli
Co teď?
  1. Smícháme vločkovou moučku, vejce, kypřící prášek, tuk, cukr, sůl, kakao, jogurt a nakrájenou čokoládu na malé kousky.
  2. Ze směsi vypracujeme co nejhladší a nejkompaktnější těsto.
  3. Připravíme si formičky na muffiny. Já používám silikonové, které můžete vidět na obrázku níže. Formičku vždy naplníme zhruba do poloviny, potom do středu umístímě jednu lžičku burákového másla a "přikryjeme" druhou polovinou těsta. Horní část ještě ozdobíme kousíčky čokolády. Takhle postupujeme u všech zbylých muffinů.
  4. Formičky vždy raději přendám na plech s pečícím papírem, ale není to nutnost. Muffiny dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 15-20 minut.
  5. Vyndáme z trouby, necháme zchládnout a můžeme podávat (a hlavně jíst :D).
Bon Appetit!











Žádné komentáře:

Okomentovat