úterý 15. září 2015

Rozmarýnový beef burger s bramborovým pyré

V těchto dnech je asi poslední šance si něco ugrilovat, proto jsem se rozhodla pro tohle podzimně- letní jídlo. Miluju hamburgery, karbenátky, masové kuličky, sekanou- zkrátka všechno z mletého masa! Zároveň taky miluju bylinky a lehce pikantní chutě, to vše v jednom, tudíž byly beef burgery s rozmarýnem jasnou volbou.

Na zhruba 3 porce je potřeba:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 malé cibulky nasekané najemno
  • 2 stroužky česneku
  • 2 malá vejce
  • špetka soli a chilli
  • snítka rozmarýnu
  •  9 menších brambor
  • 1/2 menšího hrnku mléka
  • pažitka
Postup je velmi snadný a rychlý:
  1. Nakrájené a oloupané brambory jen lehce osolíme a dáme vařit
  2. Smícháme maso, hořčici, cibulku ,česnek, rozmarýn, vejce, sůl a chilli
  3. Vytvarujeme menší karbenátky a dáme na rozpálený gril
  4. Opekáme na grilu z každé strany cca 5-15 minut, záleží, jestli je máte raději propečené, medium či "syrovější"
  5. Mezitím slijeme vodu z brambor (necháme tam jen trochu, aby vznilko pyré), brambory rozmixujeme, přidáme trochu mléka a pažitku a zrona promixujeme
  6. Podáváme
Bon Appetit!



Žádné komentáře:

Okomentovat