středa 16. září 2015

Žampionový krém s koprem

Vždycky, když mám chuť na něco rychlého, zdravého a dobrého, udělám si krémovou polévku. Dneska jsem měla chuť na houby a tak jsem si uvařila super žampionový krém s trochou kopru a s opečeným chlebem. Polévka je téměř bez tuku (pouze na troše oleji osmažíme cibulku + malinko smetany) a není zahuštěná moukou:)

Ingredience na 3-4 porce: 
  • cca 450 g žampionů
  • 6 menších brambor
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • půlka kelímku smetany
  • sůl
  • chilli nebo pepř
  • kopr
 Postup je, jako vždy, snadný a rychý:
  1.  Umyjeme, oloupeme a nakrájíme brambory na menší kousky, zalijeme, aby byly brambory pod vodou a dáme vařit, dokud nezměknou (Doporučuji do většího hrnce, budete v něm potom vařit celou polévku :D).
  2. Mezitím si nakrájíme cibulku a dáme ji orestovat na troše oleje. 
  3. Až je cibulka lehce do zlatova, přidáme žampiony. Žampiony jen s cibulkou lehce promícháme, ale nebudeme restovat.
  4. Až jsou brambory měkké, přidáme k nim směs žampionů s cibulkou, ještě krátce povaříme a přidáme česnek, sůl a chilli.
  5. Polévku rozmixujeme, přidáme smetanu a kopr a případně dochutíme.
Bon Appetit!






Žádné komentáře:

Okomentovat