středa 30. září 2015

Špagety s nivovou omáčkou a rajčaty/ Spaghetti with blue cheese sauce and tomatoes

Jestli máte chuť na něco neuvěřitelně rychlého a dobrého, tenhle recept je pro vás jako dělaný. Je hotový zhruba do půl hodinky a je na něj potřeba čtyř základních ingrediencí- špaget, nivy, smetany a rajčat. Jelikož zrovna začal semestr, budu si tohle jídlo vařit dost často na oběd, když budu v časovém skluzu. Tak se do toho pusťme:)

Ingredience na 2 větší porce:
  • špagety
  • 200 ml smetany
  • kousek nivy (v závislosti na tom, jak moc nivové to chcete mít- takže od půlky klasického balení, až po celý balíček)
  • zhruba 12 cherry rajčátek
  • malá cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kari
  • olej
Postup:
  1. Zatímco si dáme vařit špagety v malinko osolené vodě, nasekáme si cibulku a česnek na jemno.
  2. Cibulku i česnek si zprudka na trošce oleje do zlatova orestujeme, poté ztlumíme na mírný plamen a zalejeme smetanou.
  3. Po chvíli přidáme nivu a dobře zamícháme, aby v omáčce nebyly hrudky.
  4. Omáčku osolíme, opepříme a můžeme přidat lžičku kari a necháme lehce povařit, aby zhoustla.
  5. Těstoviny slijeme, přidáme k nim nakrájená cherry rajčátka a promícháme s omáčkou.
Bon appetit!




Žádné komentáře:

Okomentovat