středa 23. září 2015

Švestkové bramborové knedlíky/ Plum potato dumplings

Jelikož se nám doma sešlo hodně švestek, rozhodla jsem se pro švestkové knedlíky. Obyčejně dělám knedlíky z tvarohu, ale dnes jsem zvolila bramborové těsto. Knedlíky obsahují ještě vejce a pohankovou mouku a krupici, tudíž se dají brát za zdravé a dietní (tedy záleží na tom, čím je dochutíte) :)).

Ingredience na 18 knedlíků:
  • cca 600 g brambor
  • pohanková krupice
  • pohanková mouka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 18 švestek
  • cukr
  • rozpuštěné máslo (dá se nahradit třeba javorovým sirupem)
  • kokos
Postup:
  1. Minimálně 3 hodiny před začátekm vytváření knedlíků si očistíme, oloupeme a uvaříme brambory. Necháme je vychladnout a potom je nastrouháme najemno.
  2. Přidáme vejce, sůl a cca 100 g krupice a 100 g mouky, podle potřeby, aby bylo těsto kompaktní a né příliš lepivé. 
  3. Vytvarujeme knedlíky o velikosti pěsti, do nich dáme očištěné a vypeckované celé švestky (obě půlky).
  4. Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou.
  5. Podáváme s cukrem, kokosem (nebo mákem, opraženou strouhankou atd...) a s rozpuštěným máslem nebo sirupem.
Bon Appetit!





Žádné komentáře:

Okomentovat